Slideshow Image 1
Slideshow Image 3

Het met een geweer mikken op een doel niet groter dan een potloodstip, of kleiner dan een eurocent bij het luchtpistool, en dit willen raken, keer op keer. Dat is onze sport.

Dit vraagt misschien een scherp oog maar vooral beheersing van spieren, ademhaling, geest en emotie. De concentratie die hiervoor moet worden opgebracht geeft na de uitdaging rust en ontspanning.

Bij S.S.V. B.L.I.J.H.A.M. kun je schieten: vrijstaand geweer en pistool en opgelegd geweer met behulp van een bok. Schieten met bok is met name een uitkomst voor schutters die het relatief zware geweer niet (meer) kunnen hanteren om voldoende precisie voor het afvuren te vinden. Buiten de vereniging is het opgelegd schieten een aparte KNSA-discipline voor jonge schutters en veteranen (55+). De GSB kent ook het opgelegd schieten.

Enige lichamelijke soepelheid voor het aanleren van een goeden schiethouding zal voor een geweerschutter met aspiraties gewenst zijn, maar is niet noodzakelijk om tot aansprekende prestaties te komen. Een pistoolschutter zal vooral bij het éénhandig schieten merken dat ieder klein foutje kan leiden tot grote afzwaaiers. Hij zal de beweging van zijn trekkervinger tot een soepele, onafhankelijke beweging van zijn hand en arm moeten maken. Bij schieten volgens de GSB-regels mag het pistool wel met twee handen worden vastgehouden.

Het gebruiken van speciale schietkleding is niet ongewoon en kan de schietprestaties naast training nog meer verbeteren. Noodzakelijk is het niet, maar voor weinig geld kan al het gebruik van een simpele, goed passende schietjas uw naam regelmatig bovenaan in ranglijsten doen laten prijken. Het schieten bij S.S.V. B.L.I.J.H.A.M. kan bestaan uit:

Door de aansluiting bij de GSB zijn er voor leden meer mogelijkheden om wedstrijden te bezoeken in de eigen regio. Verenigingen die luchtschietwedstrijden organiseren volgens KNSA-regels zijn in het noorden van het land dun gezaaid. U zult daarvoor bereid moeten zijn grotere afstanden te reizen.