Slideshow Image 1
Slideshow Image 3

S.S.V. B.L.I.J.H.A.M. is een luchtschietsportvereniging, opgericht in 1989 onder het motto:

Beter Lol In Je Hobby Als Meesterschutter.

Zoals u ziet hebben wij onze dorpsnaam gebruikt voor het motto van onze vereniging. Met onze schietsport willen wij gezelligheid en sportiviteit samen laten gaan. Topschutters en recreatieschutters, vanaf 12 jaar, vinden bij ons onderdak. Zo kan iedereen plezier beleven aan de sport.

Wij zijn gevestigd in Blijham in het oosten van de provincie Groningen, bezitten een eigen accommodatie met grote kantine, 8 schietbanen en ondersteunende faciliteiten. Bij ons kunt u uitstekend terecht voor het schieten van 10 meter luchtgeweer en luchtpistool. Wij hebben ook 5-meterbanen maar kennen de combinatie met de vuurwapensport niet. De schietbanen worden enkel gebruikt voor het schieten met luchtpistool of luchtgeweer, de wapens dienen te voldoen aan bepaalde eisen deze eisen kunt u hier vinden.

Onze vereniging is aangesloten bij de nationale sportbond KNSA, de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie. De luchtschietsport wordt zo gereguleerd naar nationale en internationale disciplines en op een veilige en verantwoorde wijze beoefend.

Ook is S.S.V. B.L.I.J.H.A.M. sinds kort aangesloten bij de GSB, de Groninger Schutters Bond. Door de verbintenis met deze bond en zijn eigen regels en schietschijven, kunnen wij onze leden afwisseling bieden en een extra uitdaging en moeilijkheidsgraad in de sport.

Onze accommodatie is toegankelijk voor diegene die gebruik maken van rolstoelen e.d., daarnaast zijn wij voorzien van alle benodigde faciliteiten.

Belangstellenden zijn vrijblijvend welkom op de wekelijkse schietavond op vrijdag van 19.15 tot 22.30 uur. Iedereen mag gedurende zes weken kennis maken met de sport en de club en zo ervaren of deze bij hem of haar passen. Alle nieuwe schutters schieten in de eerste periode, bij het verwerven van hun nieuwe vaardigheid, onder begeleiding. Jeugdschutters vanaf 12 jaar hebben constante begeleiding en toezicht.

Wij zien u graag eens langskomen op een van onze schietavonden.